Porto Tasty: Segredos & Cozinha: wine workshop

Segredos & Cozinha: wine workshop



The gastronomy school 'Segredos & Cozinha' provides on May 26th all the ingredients for the preparation of recipes and wine tasting.

The workshop presents both theoretical, historical and other more technical components, and the following topics will be addressed:
- The main Portuguese wine-growing regions;
- The history of wine and vineyard;
- The evolution of the aroma;
- The vinification of red and white wines (making wine);
- The harmonization (food / wine) with 3-course tasting;
- Wine temperatures;
- How to taste a wine;
- Wine tasting.

This will be taught by João Carlos Guedes, graduated in Oenology by the Escola Superior de Biotecnologia da Universidade Católica, Level 2 Wine & Spirit Education Trust, with experience and technical and professional knowledge in the area of wines, in partnership with Chef Luísfrancisco, that graduate from Escola de Hotelaria e Turismo do Porto.

The workshop costs 45€, paid at the time of registration, with a diploma and will last 4 hours, taking place on May 26th from 7:00 p.m. to 11:00 p.m.

'Segredos & Cozinha' emerges as an initiative of differentiation in the formation of catering, being part of the catering company Segredos D'Avó. 

For more information you can check the restaurant's page Secrets D'Avó or contact the following addresses: info@segredosdavo.pt or rosalopes@segredosdavo.pt.



La escuela gastronómica  'Segredos & Cozinha'  proporcionara el día 26 de Mayo todos los ingredientes para la elaboración de recetas y degustación de vino.

El curso será realizado contando con componentes teóricos e históricos y otras más técnicos, y se abordarán los siguientes temas:

- Las principales regiones vitivinícolas portuguesas
- La historia del vino y de la viña
- La evolución del aroma;
- La vinificación de vinos tintos y blancos (como hacer vino)
- La armonización (comida / vino) con degustación de 3 platos
- Temperaturas de los vinos
- Cómo probar un vino
- Degustación de vinos

El curso será realizado por Juan Carlos Guedes, graduado en Enología por la Escuela Superior de Biotecnología de la Universidad Católica, ``Nivel 2 Wine & Spirit Education Trust ´´, con experiencia y conocimiento técnico y profesional en el área de los vinos, en asociación con el Chef Luís Francisco, formado en la Escuela De Hotelería y Turismo de Oporto.

El curso tiene un coste de 45 euros, pagado en el momento de la inscripción, con derecho a diploma y tendrá una duración de 4 horas, a partir del 26 de mayo de las 19h a las 23h.

Segredos & Cozinha surge como una iniciativa diferente en la formación de la restauración gastronómica, formando parte a la vez de la empresa de restauración Secretos D'Abó.

Para más información podrá ver en la página del restaurante Secretos D'Abó o contactar las siguientes direcciones: info@segredosdavo.pt - rosalopes@segredosdavo.pt.


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